Tarjoukset Käytetyt Huolto Kierrätys Yritys TOP-10 Omat sivut
OHJEITA TAKUUPALAUTUKSEEN JA TAKUUEHDOT
Takuuaikana rikkinäiset tuotteet vaihdetaan vastaaviin toimiviin ilman, että siitä aiheutuu asiakkaalle mitään kustannuksia. Takuupalautus on eri asia kuin tuotteen palauttaminen. Tuotteillamme ei ole yleistä vaihto- tai palautusoikeutta eli emme tee avokauppaa. Ainoastaan postimyynnissä asiakkaalla on mahdollisuus kuluttajansuojalain mukaisesti 14 vuorokauden sisällä palauttaa käyttämätön alkuperäiskuntoinen tuote, joka on samassa kunnossa kuin tuotteen hänelle saapuessa.

1. Takuun voimassaolo
2. Takuuhuolto/Takuuvaihtopaikka
3. Takuuaika ja takuuehdot
4. Toimet ennen takuupalautusta
5. Tuotteen toimittaminen takuuvaihtoon
6. Takuuvaihtotapahtuma

1. TAKUUN VOIMASSAOLO
Tuotteiden takuuaika on nähtävissä verkkokaupassa ostoksia tehtäessä ja se lukee myös aina kuitissa. Emme vastaa mahdollisesta valmistajan myöntämästä pidemmästä takuuajasta. Takuu on voimassa vain Suomessa ellei erikseen mainita, että kyseessä on kansainvälinen takuu. Kuitti tulee pitää tallessa koko takuuajan. Mikäli kuitti on hukkunut, tulee ostotapahtuma ja sen ajankohta pystyä todistamaan jollakin muulla tavalla.

» Sivun alkuun

2. TAKUUHUOLTO/TAKUUVAIHTOPAIKKA
Seuraavien tuotteiden takuut hoidetaan muualla kuin omassa huollossamme:

Tuote                    Takuuhuoltaja  Yhteystiedot
A-Link tuotteet  A-Link  tuotetuki: 0600 41020 (2,67 € min + pvm, ma-pe 8.30-15.30)
APC  APC  0800 115 308 (RMA-palautukset, tekninen tuki ym.), apcfinland@apc.com
Asus  Asus  Asus hoitaa kaikki huoltopalveluun liittyvät asiat osoitteessa http://rma.asus.fi tai tukinumerossa 09 69379690.
Varaosamyynti: www.asusparts.eu
BenQ näytöt  BenQ  RMA Helpdesk: 09-8171 0188 (ark. 10.00 - 18.00), tekninen tuki: 09 8171 0191 (ark. 10.00 - 18.00)
Brother tulostimet  Brother Finland Oy tai valtuutettu piirihuolto  09 8759 2246 (ma-pe klo 8-16)
Dell  Dell  Tarvittaessa ota yhteyttä Dellin tukee numerossa 020 753 35 65 tai 020 753 35 55 (ma-to klo 8-17, pe klo 8-16). Verkkotuki palvelee osoitteessa support.dell.fi.
D-Link  D-Link  0600 1 555 7 (ark. 9.00 - 21.00), hinta 4.02 € / tukitapaus (takuutapaukset maksuttomia)
Fujitsu  Fujitsu Finland   0800 0 5979 (ark. 8-18), huolto@fi.fujitsu.com
HP yritystuotteet  HP  0203 532 32 (pvm, ark. 8.00-17.00)
Lenovo  Infocare Finland Oy tai IBM-vikailmoituskeskus  010 310 8103 (Infocare), 0800 1 4260 (IBM), 0800 919 777 (Lenovon asiakaspalvelu)
Samsung tulostimet/näytöt  Samsung  030 6227515
Viewsonic näytöt  ViewSonic  0105 745 202, service_fi@viewsoniceurope.com
ZyXel tuotteet  ZyXel tuki  http://www.zyxel.com/fi/fi/support/contact_support.shtml

Kaikki muut takuuhuollot/takuuvaihdot (pl. mahdolliset poikkeukset) hoidetaan omassa huollossamme myymälän yhteydessä.

» Sivun alkuun

3. TAKUUAIKA JA TAKUUEHDOT
Takuuaika on mainittu tuotteen kuvaustiedoissa sekä tilausvahvistuksessa ja/tai -kuitissa. Emme vastaa mahdollisesta valmistajan myöntämästä pidemmästä takuuajasta. Kaikilla myymillämme tuotteilla (pl. poistotuotteet) on vähintään 1 kuukauden toimintatakuu.

Uutta 19.4.2022: tästä päivästä lähtien kaikilla käytetyillä tietokoneilla (sekä pöytäkoneet että kannettavat) on 12 kk takuu. Akkujen osalta takuuaika on 1 kk.

Käytetyt tuotteet myymme sellaisina kuin ne ovat. Takuuaika ei ole riippuvainen tuotteen varsinaisesta käyttöönottopäivästä, vaan se lasketaan kalenteripäivissä ostohetkestä lukien. Kuitenkin, jos takuuaika päättyy lauantaina, sunnuntaina tai itsenäisyyspäivänä, vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona, on ostajalla oikeus takuuseen vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Seuraavassa muutamia ajan lisäksi huomioitavia rajoituksia:
 • Boxed-malliset prosessorit tulee aina palauttaa alkuperäisen jäähdyttimen kera. Ilman jäähdytintä tai väärän jäähdyttimen kanssa palautettua prosessoria ei valmistaja takuuvaihda lainkaan.
 • Muistipaketit (kitit) tulee palauttaa takuisiin kokonaisina. Vaikka siis toinen kampa olisikin ehjä, tulee myös se liittää takuupalautukseen.
 • Intel-kantainen emolevy tulee palauttaa aina prosessorikanta suojattuna alkuperäisellä suojalla. Takuu raukeaa, mikäli piikit kannassa ovat jollain tapaa vioittuneet.
 • Uusien kannettavien akuilla on vain 6 kk takuu, vaikka tuotteella muutoin olisikin pidempi takuuaika.
 • Takuu ei kata ohjelmallisia vikoja. Laitteisto testataan pääsääntöisesti aina uudella käyttöjärjestelmäasennuksella ja mikäli tällöin voidaan todeta, että vika on asiakkaan ohjelmistoissa, veloitetaan työstä normaalin huoltohinnaston mukaisesti.
 • Takuu ei sisällä tuotetukea.
 • Takuuseen ei kuulu koneen puhdistaminen viruksista ja/tai haittaohjelmista.
 • Takuu ei ole voimassa, mikäli laite on kytketty maadoittamattomaan pistorasiaan.
 • Virtalähteen johtojen katkaisu ja muunlainen vastaava muokkaus evää takuun.
 • Takuu raukeaa, mikäli tuote vaurioituu postissa lähettäjän huolimattomuuden vuoksi. Paketin tulee olla ehjä ja riittävästi pehmustettu.
 • Takuu raukeaa, mikäli tuotteen voidaan katsoa vahingoittuneet virheellisen käytön seurauksena (esim. jos prosessorin ydin vaurioituu tuulettimen asennuksessa tai prosessoria/muistia ylikellotetaan tai emolevy rikkoutuu epäonnistuneen BIOS-päivityksen seurauksena).
 • Virtalähteiden tai muiden sinetöityjen tuotteiden takuu raukeaa, mikäli sinetti on rikki.
 • Ohjelmistoilla on ainoastaan käyttöönottotakuu. Tämä koskee myös meillä asennettuja käyttöjärjestelmiä.
 • Takuu ei korvaa fyysisesti vaurioituneita komponentteja tai laitteita.
 • Takuu ei korvaa tuotteita, joiden vikaantuminen on aiheutunut jostain ulkopuolisesta tekijästä (esim. virtapiikistä aiheutuneesta palamisesta).
 • Mikäli laitteen sarjanumero on poistettu tai turmeltu lukukelvottomaksi, laitteen takuu raukeaa. Tuotteeseen ei myöskään saa lisätä omia tarroja tai muita merkintöjä.
 • Takuu ei ole voimassa, mikäli tuotteen kanssa käytetään vääriä tai yhteensopimattomia komponentteja (esim. teholtaan riittämätöntä prosessorituuletinta).
 • Komponenttien takuu ei ole voimassa, mikäli käytetään vesijäähdytystä.
 • Näytönohjaimien ja emolevyjen takuu raukeaa, mikäli vakiojäähdyttimet on irroitettu/vaihdettu.
 • Koteloiden ja tuulettimien mukana tulevilla LED-valoilla on ainoastaan toimintakuu eli ne eivät kuulu tuotteen normaalin takuuajan piiriin. Sama pätee laitteiden mukana tuleville paristoille.
 • Takuu ei korvaa välillisiä vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet tuotteen rikkoutumisesta (Kuluttajasuoja, Luku 5 20 §). Esimerkiksi kiintolevyn rikkoutuessa olemme vastuussa ainoastaan itse kiintolevyn takuuvaihdosta, emme mahdollisesti tuhoutuneista tiedostoista. Mikäli kiintolevyn sisältö on vielä ainakin osittain luettavissa, tiedostot voidaan siirtää uudelle kiintolevylle erillisestä maksusta. Kysy lisätietoja huollostamme.
 • Takuu ei kata yhteensopivuusongelmia.
 • Takuu ei kata ongelmia, jotka ovat aiheutuneet kohtuuttoman suuresta pölymäärästä, joka on esimerkiksi estänyt tietokoneen jäähdytysmekanismien toiminnan. Takuu ei sisällä myöskään koneen puhdistamista pölystä.
 • Takuu on voimassa vain Suomessa ellei toisin erikseen mainita.
» Sivun alkuun

4. TOIMET ENNEN TAKUUPALAUTUSTA
Jos konepaketin kasaus on ostettu meiltä lisäpalveluna tai kyseessä on myymämme valmis konepaketti, kuuluu hintaan takuuaikana ilmainen vian paikallistamisen (laitteistokohtainen takuu, ei koske ohjelmisto-ongelmia). Mikäli komponentit on ostettu erikseen, on tuotteilla vain osakohtainen takuu. Tämä tarkoittaa sitä, että takuuvaihtoon tulee toimittaa vain viallinen komponentti. Lisämaksusta (65-100 €) on mahdollista ostaa palvelu, jossa itse kasatun laitteiston viallinen komponentti paikallistetaan huollossamme ja vaihdetaan tämän jälkeen normaalin takuuprosessin mukaisesti.

Valitettavasti noin 50% takuuvaihtoon tulleista tuotteista on ehjiä. Ongelmat johtuvat näissä tapauksissa yleisimmin asennusvirheistä (esim. väärin asennettu prosessorituuletin), yhteensopivuusongelmista (esim. sopimaton keskusmuisti) tai käyttöjärjestelmän virheellisestä asennuksesta. Jos tuotetta epäillään vialliseksi, tulee toimia seuraavasti:
 • Mikäli mahdollista, kokeile tuotetta toisessa ympäristössä.
 • Varmista mahdollisuuksien mukaan, että muut komponentit ovat ehjiä ja yhteensopivia.
 • Varmista, että tuote on asennettu valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kysy tarvittaessa lisäohjeita asiakaspalvelustamme.
 • Tarkista, että koneessa on ajantasainen palomuuri- ja virustorjuntaohjelmisto.
 • Päivitä ajurit ja asenna tarvittaessa koko käyttöjärjestelmä uudestaan.

 • Mikäli kyseessä on tietokone, kiintolevy tai jokin muu tallennusväline, muista ottaa aina varmuuskopiot ennen huoltoon toimittamista. Emme vastaa takuuhuollon yhteydessä hävinneistä/tuhoutuneista tiedostoista. Varmuuskopiot ovat aina asiakkaan vastuulla.

 • Lähetä meille verkkosivujemme kautta takuuhuoltopyyntö tai ole yhteydessä puhelimitse.
Tuotetta ei pidä koskaan toimittaa takuuvaihtoon ennen kuin huoltomme on hyväksynyt huoltopyynnön. Mikäli tuote lähetetään takuuhuoltoon omin päin, veloitamme aiheutuvasta ylimääräisestä selvitystyöstä 30 €.

» Sivun alkuun

5. TUOTTEEN TOIMITTAMINEN TAKUUVAIHTOON
Rikkinäinen tuote tulee toimittaa meille ennen takuuajan päättymistä. Mikäli tämä ei ole mahdollisesta, tulee reklamaatio joka tapauksessa tehdä takuuaikana kirjallisesti joko sähköpostitse tai kirjeitse. Tällöin voidaan sopia yhden viikon lisäajasta palautuksen suhteen. Reklamointi ei siis missään yhteydessä pidennä tuotteen varsinaista takuuaikaa.

Kuluttajan tulee toimittaa takuupalautukset Postin kautta asiakaspalautuksena (pl. myymäläostokset) hyvin pakattuna alkuperäisessä pakkauksessa. Normaalitilanteessa kolmen sentin pehmustus (joka suuntaan) ja tukeva pakkaus riittää - erilliskäsiteltävänä eli särkyvänä lähetyksiä ei tule toimittaa. Muista ottaa talteen asiakaspalautuspaketin seurantatunnus! Mikäli asut lähellä, voit vaihtoehtoisesti (ja käsittelyn nopeuttamiseksi mielellään) tuoda tuotteen itse suoraan myymäläämme.

Mikäli ostajana on ollut yritys, yhdistys tai vastaava muu taho kuin kuluttaja tulee hänen toimittaa tuote takuuvaihtoon omalla kustannuksellaan. Mikäli asiakas tässä tapauksessa palauttaa virheellisesti takuuvaihtolähetyksen asiakaspalautuksena, veloitamme toimituskulut jälkikäteen hinnastomme mukaisesti.

Takuupalautuksen mukaan tulee aina liittää
 • ostokuitti tai vähintään kopio siitä
 • omat yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
 • selkeä ja yksityiskohtainen vikaselostus ("Tuote ei toimi" ei ole riittävä)
 • kaikki alkuperäinen oheissälä (kaapelit, CDt jne)
Mikäli kyseessä on myymäläpakattu tuote, on tuote hyvä palauttaa alkuperäisessä paketissaan.

Postin asiakaspalautussopimuksen ansiosta me maksamme postikulut takuupalautusten osalta kumpaankin suuntaan. Tämä koskee siis normaaleja Posti 14 ja Posti 16 paketteja. Muulla tavoin lähetettyjen palautusten osalta pidätämme oikeuden periä normaalin postimaksun yli menevän osan asiakkaalta. Takuupalautuksen ollessa aiheeton jäävät postimaksut kokonaisuudessaan asiakkaan maksettavaksi.

Emme lunasta matkahuoltoon tai postiin postiennakolla lähetettyjä lähetyksiä.

» Sivun alkuun

6. TAKUUVAIHTOTAPAHTUMA
Kaikki takuupalautetut tuotteet testataan huollossamme ennen vaihtoa. Takuuvaihdot pyrimme hoitamaan aina suoraan omasta varastostamme. Jos tuotetta ei löydy omasta varastostamme, takuuvaihdamme tuotteen maahantuojalla. Tämä kestää tilanteesta riippuen parista päivästä muutamaan viikkoon. Mikäli takuuvaihto kestää yli 2 viikkoa (pl. mahdollinen postitusaika), pyrimme toimittamaan asiakkaalle sijaistuotteen 2 viikkoa ylittävälle takuuvaihtoon menevälle ajalle. Lisäksi epäselvissä tapauksissa vaihdatamme aina tuotteen maahantuojalla tai valmistajalla.

Meillä kasattujen konepakettien osalta takuu kattaa myös sen, että esim. rikkoutuneen kiintolevyn tapauksessa, kone toimitetaan takaisin ns. tehdastilassa eli käyttöjärjestelmä uudelleenasennettuna samassa laajuudessa kuin ostohetkellä.Tähän palveluun lisäedellytyksenä on, että sekä käyttöjärjestelmä että sen asennus on alun perin ostettu meiltä.

Mikäli takuupalautus on selvästi aiheeton, veloitamme 45 euron tarkastusmaksun.

Emme vastaa takuuhuollon yhteydessä hävinneistä/tuhoutuneista tiedostoista. Varmuuskopiot ovat aina asiakkaan vastuulla.

Vaihdetun tuotteen takuu alkaa aina alkuperäisen tuotteen ostopäivästä. Tuotteen takuuvaihto tai korjaaminen ei siis pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Mikäli korvaavaa tuotetta ei ole mahdollista toimittaa kohtuullisessa ajassa, voidaan tuote vaihtaa välirahaa vastaan asiakkaan valitsemaan toiseen tuotteeseen. Tällöin alkuperäisestä tuotteesta maksettava hyvitys on tuotteen nykyarvon mukainen. Hyvityshinta ei ole siis todennäköisesti sama hinta kuin se, mikä tuotteesta on alunperin maksettu.


Kaikkien tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron (24.00 %).
© 2002-2024 Teraset Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Photos by Daniel Cheung on Unsplash. Viimeksi päivitetty 18.06.2024.