Tarjoukset Käytetyt Huolto Kierrätys Yritys TOP-10 Omat sivut
TOIMITUS- JA MAKSUEHDOT
Viimeksi päivitetty 7.7.2018

Oikeudellisesti ostaminen ja tilaaminen merkitsevät sopimuksen tekemistä. Sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kauppaa ei siis voi noin vain peruuttaa, vaikka tulisikin katumapäälle. Sekä ostajan että myyjän velvollisuuksista ja oikeuksista säädetään kuluttajansuojalaissa, jota myös Teraset Finland Oy toiminnassaan noudattaa.

1. Tilaaminen
2. Maksaminen
3. Toimitus
4. Lapset ja nuoret
5. Tilausvahvistus
6. Palautukset
7. Takuu ja hyvitykset
8. Käyttöohjeet ja tuotetuki
9. Reklamaatiot

1. TILAAMINEN

1.1 Tilaustavat
Tilauksen voi tehdä joko
 • ostoskoria käyttäen verkkosivuillamme (www.teraset.net)
 • sähköpostitse (myynti@teraset.net)
 • puhelimitse (09-533 780)
 • paikan päällä myymälässämme
Tilaus vahvistetaan tarpeen mukaan joko puhelimitse tai sähköpostitse. Tilauksen yhteydessä on tärkeää antaa ajan tasalla olevat yhteystiedot.

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron (24.00 %).

1.2 Käyttäjätunnukset
Ensimmäisen verkosta tehdyn tilauksen lopuksi järjestelmä luo automaattisesti tilaajalle käyttäjätunnuksen tuolloin annetun sähköpostiosoitteen pohjalta. Tätä käyttäjätunnusta ei voi jälkikäteen muuttaa. Salasanan ja yhteystietojen muuttaminen onnistuu Tilinhallinnan (Omat sivut) kautta verkkosivuillamme. Hallitakseen omaa käyttäjätiliään, tulee käyttäjän olla kirjautuneena sisään. Käyttäjätiedot päivittyvät automaattisesti aina, kun käyttäjä tekee uuden tilauksen. Tehdyt tilaukset kohdentuvat automaattisesti asiakkaan käyttäjätunnukselle sähköpostiosoitteen perusteella. Ongelmatapauksissa tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Käyttäjätunnusten tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Henkilötietolain ja GDPR:n mukainen rekisteriseloste löytyy täältä.

» Sivun alkuun

2. MAKSAMINEN

2.1 Myymäläkauppa
Myymälässä maksutavoiksi käyvät seuraavat maksutavat:
 • Käteinen
 • Visa Electron
 • Luottokortti (Visa/Mastercard)
Emme tee avokauppaa, joten on hyvä varmistaa etukäteen, että tuote on käyttötarkoitukseensa soveltuva. Ammattitaitoinen myyntimme auttaa sinua tarvittaessa.

2.2 Postimyynti
Maksutavoiksi verkkosivujemme kautta tilattaessa käyvät seuraavat maksutavat:
 • Kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksut: Nordea, OP, Danske Bank, Säästöpankki, Oma SäästöPankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki
 • Korttimaksaminen: Visa, MasterCard, American Express
 • Lasku- ja osamaksupalvelut: Walley, OP Lasku ja Jousto
 • Mobiilimaksaminen: MobilePay, Pivo, Siirto ja Apple Pay
MAKSUPALVELUNTARJOAJA
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, Y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
020 718 1830 (kuluttajille, arkisin 8-19), 020 718 1820 (yrityksille, arkisin 8-17), asiakaspalvelu@paytrail.com

VERKKOPANKIT
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

JOUSTO LASKULLA JA OSAMAKSULLA
Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 €) ja Osamaksulla max. 12 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %). Lisätietoja Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

Väärinkäytosten vuoksi emme toimita tilauksia postiennakolla.

» Sivun alkuun

3. TOIMITUS

3.1 Postitus
Logistiikkakumppanimme ovat Posti ja DB Schenker (lavatoimitukset), emme toimita tuotteita Matkahuollon kautta.

Emme toimita tuotteita Suomen rajojen ulkopuolelle.

Perimämme toimituskulut ovat asiakkaan nähtävissä tilausta tehtäessä. Noudoista ei peritä toimitus- tai käsittelykuluja. Mikäli maksat verkkomaksulla, saamme yleensä tiedon maksusuorituksesta välittömästi ja voimme näin toimia nopeasti. Mikäli maksu tulee tilisiirtona eri pankista, on pankkiviive 1-2 arkipäivää.

Ennakkomaksetut tilaukset asiakas maksaa etukäteen ennen toimitusta tilillemme. Postitamme tilauksen sisällöstä riippuen 1-3 arkipäivän kuluessa siitä, kun maksusuoritus näkyy tilillämme (otathan mahdollisen pankkiviiveen huomioon).

Vastaamme siitä, että tuotteet postitetaan hyvin pakattuina. Joskus - onneksi hyvin harvoin - tästä huolimatta paketti ei selviä ehjänä perille. Postilla on kuljetusehtojensa mukaan korvausvastuu, jos lähetys on vahingoittunut kuljetuksessa. Jos asiakas huomaa paketin vaurioituneen, kun hakee sitä postista, tulee hänen heti tehdä kirjallinen vahinkoilmoitus postiin. Jos vahinko huomataan vasta kotona pakettia avattaessa, tulee paketti kokonaisuudessaan viedä takaisin postiin ja täyttää vahinkoilmoitus. Lisätietoa antaa Postin palvelunumero 0200 71000.

Postipaketin saapuessa merkittävästi myöhässä voi asiakas saada korvausta tekemällä postiin vahingonkorvaushakemuksen. Posti maksaa myöhästyneistä lähetyksistä postikulut takaisin asiakkaalle. Lisätietoa antaa Postin palvelunumero 0200 71000. Emme ota vastuuta paketin myöhästymisestä meistä riippumattomien seikkojen takia.

Alkuperäinen pakkaus ja mahdolliset pehmusteet/styroksit kannattaa säilyttää, jotta mahdollisessa takuutapauksessa tuotteen saa toimitettua turvallisesti takuuvaihtoon.

3.2 Noudot
Varaamme noutoon tilattuja tuotteita seitsemän (7) päivää, jonka jälkeen tilaus automaattisesti perutaan.

» Sivun alkuun

4. LAPSET JA NUORET
Alaikäiset voivat tehdä vain pienehköjä ja tavanomaisia ostoksia - tosin 15 vuotta täyttänyt voi käyttää omia ansioitaan merkittävämpiinkin ostoksiin. Itsenäisiä luottosopimuksia alle 18-vuotias ei voi tehdä lainkaan.

» Sivun alkuun

5. TILAUSVAHVISTUS
Välittömästi verkkotilauksen tekemisen jälkeen, asiakas saa automaattisesti sähköpostilla kopion tehdystä tilauksesta. Tilauksen tietoja voi tarkastella myös Tilinhallinnan kautta.

» Sivun alkuun

6. PALAUTUKSET
Etämyynnissä on 14 päivän palautussoikeus laskettuna tilatun tavaran vastaanottamisesta. Tämä ei koske Suomen rajojen ulkopuolelle toimitettuja tuotteita eikä ohjelmistotuotteita tai tuotteita, joita ei voida myydä edelleen ilman huomattavaa tappiota.

Peruutusilmoitus on tehtävä viimeistään 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, peruuttamisilmoituksen voi tehdä vielä ensimmäisenä arkipäivänä. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Pelkkä tavaran palauttaminen tai noutamatta jättäminen postista ei riitä. Ostajan vastuulla on tarvittaessa näyttää toteen, että peruutusilmoitus on tehty.

Ostajan on pidettävä vastaanottamaansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaan takaisin. Tuotteeseen voi tutustua samaan tapaan kuin myymälässä, mutta tuotetta ei kuitenkaan saa ottaa käyttöön. Jos ostaja ei pidä tavaraa olennaisesti muuttumattomana tai vähentymättömänä, yrityksellä on oikeus periä tavaran arvon alenemista vastaava summa. Jos tavara on muuttunut käyttämisen vuoksi myyntikelvottomaksi, yritys voi kieltäytyä kokonaan palauttamasta kuluttajan maksamaa summaa.

Jos ostaja peruuttaa kaupan, tavara on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Ostajan vastuulla on tarvittaessa näyttää toteen, että tavara on palautettu määräajassa, esimerkiksi palautuskuitilla.

Palautuksesta aiheutuvat toimituskustannukset maksaa ostaja.

Jos tavara on olennaisesti muuttunut tai vähentynyt, ostajalla ei ole oikeutta saada takaisin koko maksamaansa summaa. Lisäksi mikäli ostaja on valinnut muun kuin edullisimman toimitustavan, esimerkiksi pikatoimituksen, yrityksen ei tarvitse palauttaa siitä aiheutuneita ylimääräisiä kustannuksia.

Tuotteilla ei ole palautusoikeutta yritysten välisessä kaupassa.

Suomen kuluttajansuojalain mukaisesti myymäläkaupassa tuotteilla ei ole automaattista palautus- ja/tai vaihto-oikeutta. Rajatusta avokaupasta voidaan kuitenkin ostohetkellä tapauskohtaisesti sopia. Tällöin asiasta tulee aina lisämaininta ostokuittiin.

» Sivun alkuun

7. TAKUU JA HYVITYKSET
Takuuaika on mainittu tuotteen kuvaustiedoissa sekä tilausvahvistuksessa ja/tai -kuitissa. Emme vastaa mahdollisesta valmistajan myöntämästä pidemmästä takuuajasta. Kaikilla myymillämme tuotteilla (pl. poistotuotteet) on vähintään 14 vuorokauden toimintatakuu. Käytetyt tuotteet myymme sellaisina kuin ne ovat. Takuuaika ei ole riippuvainen tuotteen varsinaisesta käyttöönottopäivästä, vaan se lasketaan kalenteripäivissä ostohetkestä lukien. Kuitenkin, jos takuuaika päättyy lauantaina, sunnuntaina tai itsenäisyyspäivänä, vapunpäivänä, joulu- tai juhannusaattona, on ostajalla oikeus takuuseen vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Joidenkin tuotteiden takuu hoidetaan Suomessa keskitetysti tuotteen valmistajan tai heidän nimeämänsä kolmannen tahon puolesta. Näitä tuotteita ei siis tule tuoda tai lähettää meille vaan ottaa suoraan yhteyttä takuun hoitavaan osapuoleen. Joissain tapauksissa valmistajien takuupalveluun sisältyy viallisen tuotteen noutaminen kotoa/työpaikalta tai korjaus paikan päällä. Lisätietoja löydät takuuehdoista.

Mikäli tuotteen takuuta ei hoida valmistaja tai heidän nimeämänsä taho (ks. yllä), hoituu takuu meidän kauttamme. Tärkeää on, että vian havaittuasi teet takuuhuoltopyynnön verkkosivuillamme.

Takuuhuoltopyynnön hyväksymisen jälkeen kuluttajan tulee toimittaa viallinen tuote Postin kautta asiakaspalautuksena samalla tavoin tai vastaavasti pakattuna kuin alkuperäinen lähetys. Takuu raukeaa, mikäli tuote vaurioituu postissa lähettäjän huolimattomuuden vuoksi. Asiakaspalautussopimuksen ansiosta me siis maksamme postikulut takuupalautusten osalta kumpaankin suuntaan. Emme lunasta matkahuoltoon tai postiin postiennakolla lähetettyjä lähetyksiä. Tarkemmat takuupalautusohjeet löydät takuuehdoista.

Mikäli ostajan on ollut yritys, yhdistys tai vastaava muu taho kuin kuluttaja tulee hänen toimittaa tuote takuuvaihtoon omalla kustannuksellaan. Mikäli asiakas tässä tapauksessa palauttaa virheellisesti takuuvaihtolähetyksen asiakaspalautuksena, veloitamme toimituskulut jälkikäteen hinnastomme mukaisesti.

Kuluttoman takuuvaihdon tarjoamme vain Suomessa. Mikäli tuote toimitetaan takuuhuoltoon Suomen rajojen ulkopuolelta, jäävät postikulut molempiin suuntiin asiakkaan maksettaviksi.

Takuupalautuksen mukana tulee olla alkuperäinen ostokuitti (tai kopio siitä) ja vikaselostus. Mikäli tuotteessa ei ole vikaa, perimme takuuehtojen mukaisen tarkastusmaksun. Myös selvästi virheellisten palautusten osalta pidätämme oikeuden periä kohtuullisen tarkastusmaksu.

Jos konepaketin kasaus on ostettu meiltä lisäpalveluna tai kyseessä on myymämme valmis konepaketti, kuuluu hintaan takuuaikana ilmainen vian paikallistamisen (laitteistokohtainen takuu, ei koske ohjelmisto-ongelmia). Mikäli komponentit on ostettu erikseen, on tuotteilla vain osakohtainen takuu. Tämä tarkoittaa sitä, että takuuvaihtoon tulee toimittaa vain viallinen komponentti. Lisämaksusta on mahdollista ostaa palvelu, jossa itse kasatun laitteiston viallinen komponentti paikallistetaan huollossamme ja vaihdetaan tämän jälkeen normaalin takuuprosessin mukaisesti.

Jos tuotteessa on kuluttajansuojalain tarkoittama virhe, kuluttajalla on oikeus hyvitykseen. Ensijaisesti pyrimme korjaamaan virheen tai vaihtamaan tuotteen virheettömään tai vastaavaan toiseen tuotteeseen. Toissijaisesti voimme harkita virheen hyvittävää hinnanalennusta. Kaupan purku on vasta viimeinen vaihtoehto.

Sovitut hyvitykset maksetaan aina tilisiirtona mahdollisimman pian ja kuitenkin viimeistään 7 päivän kuluessa kaupan purkamisesta. Hyvityksiä ei koskaan makseta käteisellä.

» Sivun alkuun

8. KÄYTTÖOHJEET JA TUOTETUKI
Ellei toisin mainita, uusien myymäläpakattujen tuotteiden mukana toimitetaan korkeintaan englanninkieliset käyttöohjeet. Käytettyjen tuotteiden mukana ei yleensä toimiteta asennusohjeita, mutta ne ovat useimmissa tapauksissa ladattavissa valmistajien verkkosivuilta.

Virheellisestä asennuksesta aiheutuvat ongelmat eivät kuulu takuun piiriin. Myymämme tietokonekomponentit ovat erikoistuotteita ja ne on tarkoitettu vain alan ammattilaisten asennettaviksi. Mikäli asennus ei omin avuin onnistu, suosittelemme käyttämään asennuspalveluitamme.

Emme tarjoa tuotetukea myymillemme tuotteille.

» Sivun alkuun

9. REKLAMAATIOT
Kaikki toimitukseen liittyvät reklamaatiot tulee lähettää 7 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Reklamaation voi lähettää asiakaspalveluumme sähköisesti yhteydenottolomakkeella tai kirjallisesti osoitteeseen

Teraset Finland Oy / Reklamaatiot
Teollisuuskatu 21
00510 Helsinki

Kaikkiin edellä esitettyihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset erimielisyydet käsitellään Hyvinkään Käräjänoikeudessa.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).


Kaikkien tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron (24.00 %).
© 2002-2024 Teraset Finland Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Photos by Daniel Cheung on Unsplash. Viimeksi päivitetty 20.07.2024.